Resor

Solsemester med bussresa

Kan man verkligen åka på solsemester med en bussresa? Det är många som har missat denna fantastiska möjlighet att nå solen och stränderna utan att betala en förmögenhet för äventyret. Med en bussresa kommer man fram i behaglig takt och dessutom får man se så mycket mer än det semesterparadis som är slutdestinationen. En solsemester med bussresa är ett gott alternativ för de allra flesta och man kan välja att åka buss i en riktning för att sedan flyga hem.

Bussresa

Åka långt med bussresa

Faktum är att det inte alls är särskilt långt till Europas vackra stränder. Man kan till exempel nå Kroatiens unika badstränder snabbt och lätt med en bussresa. Det går inte att jämföra detta med charterflygningar för en bussresa till solen är en alldeles unik upplevelse. Man börjar i ett regnigt och kyligt Sverige och kommer till sist fram till platser där solen värmer huden och väcker liv i lust och hopp. Förändringen sker gradvis allteftersom man tar sig söderut med sin bussresa.

Packning

Man kan ta lika mycket packning med sig på en bussresa som då man flyger. Moderna bussresor till solen har plats för bagage i bagageutrymmet och då man kanske gör en övernattning på vägen så kan man med enkelhet komma åt hela sin packning. Det är annat än bagage som försvinner på Europas flygplatser! Man kan inte bortse ifrån att en solsemester med bussresa erbjuder en viss komfort och säkerhet som är unik för bussresor. Man slipper stress och väntetider för man är ju redan på bussen och på väg till sin destination!

Bussresa till Kroatien

Kroatien har blivit mer och mer populärt som destination för en bussresa till solen. Vägen dit kantas av vackra landskap, bergstoppar och bebyggelse som känns som hämtad ur en film. I Kroatien möts man av vatten som glittrar klart och inbjudande. Man kan bada bland klippor eller på sandstranden, eller upptäcka kusten på en båt. Det blir förstås också tid till shopping och sightseeing, men det viktigaste är att man får den ro som en solsemester med bussresa ändå innebär. Kroatien är bara ett exempel på ett land som man kan ta en bussresa till. Man kan nå vilken plats som helst i Sydeuropa med en bussresa så det är bara att välja den destination man är mest intresserad av.

Åka hem med flyg

Det kan kännas mindre intressant att återvända till Sverige med bussresa. Även om det är mysigt och roligt så har man inte samma fjärliar av förväntan i maggropen som man hade på vägen ner. Detta kan man lösa genom att åka hem igen med flyg. För barnfamiljer kan det här vara den bästa lösningen eftersom man kan spara en hel del pengar på sin solsemester genom att åka åtminstone en väg med bussresa. För barn som har svårt att sitta still kan det också bli lite för mycket med alltför många timmar på en bussresa så det här är något som varje familj måste avgöra individuellt.

För par utan barn, soloresenärer och pensionärer så är en solsemester med bussresa ett mycket bra val. Det blir en semester med många nya intryck och en chans att verkligen umgås med nya och gamla vänner.